Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Eπίσκοπος Ωρεών ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου π. Φιλόθεος Θεοχάρης





Στη θέση του (τιτουλαρίου) Επισκόπου Ωρεών εξελέγη χθές υπό της Σεπτής Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, με 73 ψήφους, ο πανοσιολογώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και άχρι του νυν Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση την οποία θα διατηρήσει και υπό την νέα του επισκοπική ιδιότητα. 

Ο Θεοφιλέστατος Ωρεών Φιλόθεος Θεοχάρης είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στον Ιστορικό Τομέα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθώς και διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17/02/2002 και Πρεσβύτερος στις 19/06/2005, λαμβάνοντας και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη ενώ από τις 26/10/2009 διετέλεσε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Χαλκίδας Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων. Έχει υπηρετήσει από την ημέρα της χειροτονίας του, και κατά σειράν, ως Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης, Εισηγητής του ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου και Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης, ενώ διετέλεσε και ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Από τις 16/05/2016 υπηρέτησε ως Γραμματέας στη Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως & Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον Οκτώβριο του 2018 ως Α΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και από τον Μάρτιο του 2019 Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.

Είχα την ευλογία να ανταμώσω με τον π. Φιλόθεο στα θεολογικά γράμματα. Σεμνός κληρικός, εξαίρετος θεολόγος, θαυμάσιος άνθρωπος με τον οποίο προ ετών αρκετών υπήρξαμε συμφοιτητές στο Μεταπτυχιακό του τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Καλή δύναμη π. Φιλόθεε - και, με την χάρη του Θεού, εις ανώτερα!

Άξιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου