Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Οι “μικροί δημοσιογράφοι” του 6ου Γυμνασίου Λαμίας

 


Με κεντρικό θέμα την – υπό τον τίτλο «Ανθρώπους πρότυπα είχα τους γονείς μου» – συνέντευξη του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραϊσκου και έχοντας στην ύλη του πολλά άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και κοινωνικά θέματα κυκλοφορήθηκε το νέο (6ο) φύλλο της ετήσιας σχολικής Εφημερίδας «Μαθητο –  λόγια» που εκδίδει το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενταγμένη στο πολύπτυχο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του σχολείου. Πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι/-ες οι μαθητές/-τριες  του σχολείου σε ρόλου δημοσιογράφου ή / και αρθρογράφου με θέματα ύλης εστιασμένα είτε σε ιστορικά γεγονότα, όπως π.χ. η Γενοκτονία των Ποντίων, θρησκευτικά γεγονότα, όπως η υποδοχή στην πόλη της Λαμίας του σκηνώματος του νέου Αγίου του Εκκλησίας μας του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη, είτε σε θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας και τα οικολογικά ζητήματα. Επίσης παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές και περιηγήσεις του σχολείου  στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ελάτη και το Περτούλι Τρικάλων, στη Βουλή των Ελλήνων, κ.α. Στο ίδιο τεύχος φιλοξενούνται ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα άρθρα, όπως «Μουσική και νέοι: “Βαλβίδα” εκτόνωσης ή παγίδα;», «H  Γη εκπέμπει S.O.S. και οφείλουμε να την ακούσουμε», κ.α.

Το εκδοτικό / δημοσιογραφικό έργο των μαθητών/-τριών υποστηρίζουν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Κουτσονίκα Νανά και οι καθηγήτριες κ.κ. Αδαμοπούλου Ιωάννα και Μανανά Μαρία – Άννα.

Η εφημερίδα πέραν της έντυπης κυκλοφορεί και σε ψηφιακή μορφή. Μπορείτε να τη ξεφυλλίσετε και ψηφιακά, πατώντας εδώ: Εφημερίδα “Μαθητο – λόγια”

Συγχαρητήρια θερμά σε όλους/-ες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου