Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

«Aναζητώντας το χρόνο»: O χρόνος στη σύγχρονη επιστήμη, τη Φιλοσοφία, τη Θεολογία. Επιστημονική εκδήλωση στην Ιερά Μονή Βλατάδων


Ανοιχτή συζήτηση με θέμα την αναζήτηση του αινίγματος του χρόνου στην επιστήμη, τη φιλοσοφία και τη θεολογία διοργανώνει το διεπιστημονικό Πρόγραμμα «Παραδόσεις και Νεωτερικότητα» το οποίο υποστηρίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση, με τίτλο «Αναζητώντας τον Χρόνο», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, στις 20:00, στο αμφιθέατρο της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο τ. Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του ΑΠΘ, Αργύρης Νικολαΐδης, θα μιλήσει για τις «Χρονικότητες», ενώ ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Πέτρος Παναγιωτόπουλος, θα αναπτύξει το θέμα «Εγχρονισμός του αιώνιου. Η θεολογική καμπύλωση του χρόνου». Συντονιστής της συζήτησης είναι ο τ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Ομότιμος Καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.

Το Πρόγραμμα «Παραδόσεις και Νεωτερικότητα» έχει ως στόχο τη συνάντηση και τη συνδιαλλαγή ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Στο πλαίσιό του, έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις με τα εξής θέματα: «Η φύση και εμείς», «Ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και η αναζήτηση μιας νέας επιστημολογίας», «Πίστη, επιστήμη και το ερώτημα του θανάτου», «Η κρίση της νεωτερικότητας», «Έρως και αγάπη». Συντονιστές του Προγράμματος είναι ο τ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Ομότιμος Καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, και ο τ. Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του ΑΠΘ, Αργύρης Νικολαΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου