Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας πανηγύρισε τον Προστάτη και Έφορό του Άγιο Στυλιανό


 

 "Σήμερα μας καλεί ο άγιος Στυλιανός να βρούμε τη χαμένη παιδικότητα , το πρότερον κάλλος όπως λένε οι πατέρες. Να βγάλουμε όλοι το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και αν θέλουμε να γίνουμε πολίτες της Βασιλείας του Θεού να γίνει η καρδιά μας ξανά παιδική».

Με αυτά τα πολύ όμορφα και διδακτικά λόγια παρότρυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τους εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης 26 Νοεμβρίου κατέκλυσαν το πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας (Εκκλησιαστικού Γυμνασίου & Λυκείου), συμμετέχοντας ευλαβικά στην κατανυκτική και συνάμα Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προς τιμήν του Προστάτου της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας , αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος Δρ. Ελένη Μπενιάτα και αντιπροσωπεία του οικείου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) αποτελουμένη από τον Οργανωτικό Συντονιστή Δρ. Χρίστο Μαρκαντώνη, τον Συντονιστή Εκπ/κού Έργου Θεολόγων Δρ. Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και τον Συντονιστή Εκπ/κού Έργου Δασκάλων M.Sc. Aθανάσιο Τσαπρούνη, εκπρόσωποι πολλών σχολικών μονάδων της περιοχής καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
* Αναλυτικό φωτορεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου