Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Επιμορφωτικές ημερίδες Θεολόγων των ΔΔΕ Φθιώτιδας και Βοιωτίας



Στο πλαίσιο σχετικής αποφάσεως του Περιφερειακού Κέντρου Εκπ/κού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας (Πράξη 26η/03-12-2019, Ολομ.) θα πραγματοποιηθούν, ως ακολούθως, ενημερωτικές – επιμορφωτικές Ημερίδες Θεολόγων καθηγητών/-τριων:

α) της ΔΔΕ Ν. Φθιώτιδας την Tετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 και από ώρα 10.00 π.μ. έως 12.00 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5oυ Γενικού Λυκείου Λαμίας (επί της οδ. Θράκης, στη συνοικία “Παγκράτι”), [βλ. σχετ. Το Έγγραφο στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Ν. Φθιώτιδας] ,και

β) της ΔΔΕ Ν. Βοιωτίας την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 και από ώρα 11 π.μ. έως 12.30 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιάρτου (βλ. σχετ. Το Έγγραφο στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Ν. Βοιωτίας)

Το θέμα αμφοτέρων των Ημερίδων είναι:

«Διδακτικές προσεγγίσεις και παιδαγωγικοί   προσανατολισμοί στο μάθημα των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο».

Εισηγητές θα είναι ο Δρ Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Συντονιστής Εκπ/κού Έργου κλ. ΠΕ01 Στ. Ελλάδος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα της δημιουργικής χρήσεως των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στη μαθησιακή  διαδικασία, καθώς επίσης: 

α) στο σεμινάριο της Λαμίας, η η θεολόγος καθηγήτρια του Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου Κα Δήμητρα Λεκάκη η οποία θα παρουσιάσει σχετική δειγματική διδασκαλία και ο Δρ Κων/νος Σπαλιώρας, Δ/ντής του 5ου ΓΕ.Λ. Λαμίας, ο οποίος θ΄ αναφερθεί στην παιδαγωγική διάσταση του έργου του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Την ημερίδα στη Λαμία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, σε μια πρώτη γνωριμία του με τους θεολόγους εκπ/κούς του νομού προς τους οποίους και θ΄ απευθύνει χαιρετισμό και ευχές για τη γιορτή των Χριστουγέννων που ζυγώνει.

β) στο σεμινάριο της Αλιάρτου, η θεολόγος καθηγήτρια του Γυμνασίου Αλιάρτου Κα Μαργαρίτα Σακελλάρη, η οποία θα παρουσιάσει σχετική δειγματική διδασκαλία με θεματική  αναφορά περί της εορτής των Χριστουγέννων. 

* Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου