Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ημερίδα Θεολόγων του Ν. Βοιωτίας με θέμα «Διδακτικές προσεγγίσεις και παιδαγωγικοί προσανατολισμοί στο μάθημα των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο»




Οι μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη Διδακτική των Θρησκευτικών με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών και με θεωρητική ανάλυση και παρουσίαση δειγματικών διδασκαλιών και καλών / καινοτόμων διδακτικών πρακτικών σε θεματικές ενότητες του προγράμματος σπουδών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αποτέλεσαν το επίκεντρο της επιμορφωτικής ημερίδας των θεολόγων καθηγητών του ν. Βοιωτίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19.12.2019, στην Αλίαρτο, στην αίθουσα εκδηλήσων του Γυμνασίου, από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας.

Στην ημερίδα που είχε θέμα «Διδακτικές προσεγγίσεις και παιδαγωγικοί προσανατολισμοί στο μάθημα των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο» εισηγητές ήταν ο Δρ.  Χαρ. Ανδρεόπουλος, Συντονιστής Εκπ/κού Έργου κλ. ΠΕ01 Στ. Ελλάδος και η θεολόγος καθηγήτρια του Γυμνασίου Αλιάρτου κ. Μαργαρίτα Σακελλάρη. 

Ο  Ανδρεόπουλος ανέπτυξε το θέμα της δημιουργικής χρήσεως των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στη μαθησιακή διαδικασία τονίζοντας ότι ο συγκερασμός του μαθήματος των Θρησκευτικών και των Νέων Τεχνολογιών μπορεί  να υπάρξει χωρίς εκπτώσεις στο θεολογικό υπόβαθρο του μαθήματος. Αντίθετα, είπε ο εισηγητής, ο διδάσκων καλείται να αντιμετωπίσει τον υπολογιστή ως μέσο βελτιώσεως της διδασκαλίας του προκειμένου το μάθημα να γίνει πιο ελκυστικό και να επιτυγχάνονται σε μεγαλύτερο βαθμό οι στόχοι που αφορούν στα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα. Ακολούθησε η εισήγηση της κ. Μαργαρίτας Σακελλάρη η οποία παρουσίασε μια άριστη δειγματική διδασκαλία με τη χρήση λογισμικού «ppt» (Power Point Presentation), από τη θεματική αναφορά περί των Χριστουγέννων της σχετική ενότητας του μαθήματος στο Γυμνάσιο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων που ζυγώνουν.

* Στους θεολόγους εκπαιδευτικούς του Ν. Βοιωτίας που παρακολούθησαν την Ημερίδα δόθηκαν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου