Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τους εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά

 


Αρχιεπίσκοοπς

O Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β’ μ΄ αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους (2023-2024) σε μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς (σ.σ.: αντίστοιχα μηνύματα απηύθυνε και προς τους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης) αναφέρει τα εξής:

Aγαπητοί μου εκπαιδευτικοί,

Είναι αλήθεια ότι στην παροχή παιδείας και αγωγής στους νέους συμμετέχουν, σε ενεργό βαθμό, η οικογένεια, το κοινωνικό περιβάλλον, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης, οι θεσμοί, η Πολιτεία, η θρησκευτική πίστη και άλλοι παράγοντες. Παρ’ ολ’ αυτά το σίγουρο είναι ότι, η προσφορά του σχολείου συνιστά καίριας σημασίας ευθύνη στην ορθή διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς και την διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι ότι, ο εκπαιδευτικός αποτελεί το κατ’ εξοχήν πρόσωπο που επιφορτίζεται με ένα τεράστιο έργο, τόσο στη σωστή διαχείριση της ομάδας των μαθητών του, όσο και στην υποστήριξη και ενθάρρυνση αυτών για να φθάσουν σε κορυφές γνώσεις και ήθους.

Καλείσθε να διαξάγετε τον αγώνα αυτό σε δύσκολες συγκυρίες. Το παραδεχόμαστε όλοι! Αναγνωρίζουμε απόλυτα τη βαρύτητα του λειτουργήματός σας, περιβάλλοντάς σας με αισθήματα τιμής και ευγνωμοσύνης, καθώς μέσα από την καθημερινή επικοινωνία και επαφή με τους μαθητές, και χάρη στην ευσυνειδησία και πολλές φορές στην αυταπάρνησή σας, καλείστε να θέσετε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνο της πατρίδας μας αλλά και αυτού όλου του κόσμου.

Καλλιεργείτε  στα παιδιά μας την ιδέα για έναν κόσμο χωρίς βία και  φανατισμό, χωρίς εξαρτήσεις και διακρίσεις, για κοινωνίες με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αγάπη. Σας είμαστε ευγνώμονες!

Συνοδοιπόρος στην αξιοθαύμαστη πορεία σας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχετε διαρκώς την προσευχή και την υποστήριξή μου στο πολυεύθυνο έργο σας, σάς καταθέτω εγκαρδίως το ειλικρινές πατρικό ενδιαφέρον και την εν Χριστώ αγάπη μου.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!

Με ειλικρινή εκτίμηση και ευχαριστίες,

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Μήνυμα ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς, 2023-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου